29 Mayıs 2010 Cumartesi

Bayanlarda Son Şampiyon Evine

Rafael Nadal yine ilklerle dolu bir RG günü geçirdi. İlk turda ilk kez GS oynayan Mina ile karşılaşmıştı, 2. turda ise ilk kez RG'da mücadele eden Arjentinli Horacio Zeballos ile karşılaştı. Genel olarak Nadal rahattı. İlk 2 settin ilk 3-4 oyununda biraz direnç gördü. Maçın güzel yanı Zeballos'un kısa toplar atarak Nadal'ı avlama düşüncesi idi bu yüzden alışılmışın dışında Nadal'ı file önünde gördük. Turnuva boyunca 6/2lik 5 set alan Nadal'ı son sette son oyunlarda bir kez servisini kırıp maçtaki en iyi oyununu sona saklayan Arjantinli 6/3 ile geleneği bozdu. Artık Nadal Hewitt maçına bakar.














Serena Williams'ın acelesi vardı galiba 1 sa bile durmadan bitiriverdi maçı.Elbisesi ile bolca gündemde olan Venus de rahat bir maç kazandı. Yalnız ablası bu kadar elbisesiyle gündemde olur da Serena durur mu: Venus'un elbisesi varsa onıun da ojeleri var.

Federer'de bugün ilk kez RG da oynayan ve elemelerden gelen Alman Julian Reister ile karşılaştı. O 3. turda Federer ile karşılaşınca aklıma Marsel İlhan'ın US Open da bi maç daha kazansaydı Andy Roddick ile karşılaşacak olması geldi ne güzel olurdu. Bugün Reister maçı kaybetmiş olsa da birçok kazanç sağladığı su götürmez. Daha güzeli ise 2. seti saymazsak oldukça zorlayan, çaba gösteren bir iş çıkarması güzel şeyler. Maçtaki tek güzel nokta bu değil tabiki de bir de Federer'in ilk maç puanında çift hata yapması ilginçti:) O da kankası Wawrinka'yı bekliyor olacak 4. tur için.
Son olarak da son şampiyon Kuznetsova vatandaşı Krilenko'ya 3 set sonunda boyun eğdi. Kusura bakma Kuznetsova ama perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Bu seneki toprak kort performansın oldukça kötüydü. Toparlanman dileğiyle.
Yeni emekli olan Amelie Mauresmo da maçı seyredenler arasındaydı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder