28 Mart 2010 Pazar

Hevesin Kursağımda Kalması

Yine yeniden Ana Ivanovic 2 maç üst üste kazanamadı. Marsel İlhan yenildi.(bu konularda hevesim kursağımda kaldı) Bi de son şampiyon Murray elendi. Dün Djokovic, bugün Murray bakalım daha neler olacak?????????


ben de anlamadım Andy
neler oluyor bu turnuvada???????????


27 Mart 2010 Cumartesi

Rochus Yola Devam, Canas Tamam


Guillermo Canas tenisi bıraktı. Arjantinli sporcu zaten bi süredir ortalıkta yoktu. Zaten böyle bir karar verdiği için çok mutlu olduğunu söylemiş. Artık açtığı tenis akademisiyle tenis macersına farklı bir yol çizecek. Hayırlı uğurlu olsun.



Turnuvalarda süprizler iyidir diye düşünürüm hep. Ama Oliver Rochus beni iki hamlesiyle resmen kilitledi. Önce Richard Gasquet (aslında pek sürpriz sayılmaz) sonra da Novak Djokovic. 81 doğumlu Belçikalı 2. baharlarını yaşayan vatandaşları gibi doludizgin. (Henin Dementiva'yı Clijsters Kvitova'yı 2 sette geçti). Rochus Blake'i 3 sette geçen Bellucci ile oynayacak. Çeyreğe kadar yolunun açık olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen Andy Roddick tarafından durdurulacaktır. Indian Wells'ten sonra (Ljubicic şampiyon oldu) Oliver Rochus şampiyon olsa kilitlenmeyeceğim:)

26 Mart 2010 Cuma

Miami'de 2 Güzel Galibiyet

Marsel İlhan ilk turu geçti bu gerçekten güzel bir olay. Şimdi rakibi Juan Manoco. Bu sefer 2. turda elenme bedbahtlığından kurtulabilir mi, kurtulursa iyi olur çünkü 3. turda rakibi Fenando Gonzalez. Ülkesindeki depremden dolayı aklı ülkesinde olan Gonzalez 'i geçmesi hiç de şaşırtıcı olmaz ( gerçi yunuslarla stres attı ) Bi anda Marsel İlhan 4. turda başlıkları gözümün önünden geçti de çok harika bir olay olur:)

Ana Ivanovic'te maç kazandı. Buldumcuk oldum çünkü onun maç kazanmasına pek alışık değiliz son zamanlarda. Hatta sadece ben değil bakıyorum da herkes buldumcuk omuş Aaa Ana Ivanovic maç kazandı yaşasın şeklinde her taraf.Resimde de gördüğünüz üzere hırslı bir ifade var suratında, yumruğunu sıkmış.Beğendik Ana. Reklam çekimlerinden, bikinili dergi pozlarından ziyade kortlarda seni bu şekilde görmek bizi sevindirdi. Hevesimiz kursağımızda kalmaz inşallah.







25 Mart 2010 Perşembe

Ritchieeeeeeeeeeee Napiyosuuuuuuuuuuuuuuuuuun!


Bir gün derste Afrikalı bi çocuk hocaya yakarışı aynen şu şekilde olur: sağ elini kaldırır ve aksanlı Türkçesiyle 'Hocaaaaaaaaaaaaa Napiyosuuuuuuuuuuuuun' dedi hoca da tahtaya yaslanıp hakikaten ben ne yapıyorum dedi ve toparlanıp kendine geldi. aynı soruyu ben de sana soruyorum ritchie ne yapıyosuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun?

24 Mart 2010 Çarşamba

Miami Master Player's party

Tam kanka pozu
Keşke elinizi bide kankanız Carolina'ya atsaydınız hiç fena olmazdı

Ayakkabılara bayıldım


Fernando Verdasco bu işi çözmüş
Darısı Rafael Nadal'ın başına



Kıyafet kötü ama çok yakışmış
(nasıl bir ironidir bu böyle)




Andy Murray' i uzun zamndan beri bu kadar şık gördüm.
Neydi o Indian Wells' teki hali


görseller


Miami Master öncesi

Miami tenis turnuvası başladı. Bu turnuvadaki en büyük isteğim Richard Gasquet’in şampiyon olması. (2. Turda Djokovic ile karşılacak!) neden Richard Gasquet geçen sene yaşadığı ve nerdeyse tüm sezon boyunca başını ağrıtan sevimsiz olay miami ternis turnuvasında yaşamnmıştı. Belki de bi çok insanın dediği gibi bin musibet bin nasihattan yeğdir artık kendini toplar ve yeteneklerini gösteriri dedi ama adamda tık yok şu an 74. sırada mı ne. Bence turdaki en yetenekli tenisçilerden biri hatta en yeteneklisi zoru başarır bol bol yenilir. Ne bileyim işte ındian wells te Ivan Ljubicic şampiyon olduysa hatta bu zorlu yolda Djokovic ve Nadal ı yendiyse, why not ritchie?


Bugün korta çıkacak 2 önemli ism var benim açımdan bir James Blake(nispeten kolay bir kurası var) 3. Tura kadar tabii. 3.turda olası Djokovic Gasquet maçının galibi ile oynayacak. Sert zemin favorisi bu zeminde Nadal’a bile ecel terleri döktürmüşlüğü vardır, olimpiyatlarda Federer i sert kortta silmiştir. Amma velakin şu an sıralamada ilk 50 nin dışında ve bu benim hatarladığım kadarıyla 2005’ ten beri ilk kez oluyor. Kendini toparlaması için bi fırsat olabilir nitekim toprak kort sezonu açılınca bunu yapması pek kolay olmayacak. 2. Önemli isim de Justine Henin.Geçen hafta 2. Turda elendi yeni comeback.(kim Clijsters eskidi artıkJ) Bu turda 2. Turdan ilerisi gelecektir ama ben yine de ondan çok ciddi bi başarı beklemiyorum. Juju kendini toprak korta saklıyor hatta uzun vadede Wimbledon’a saklıyor. Tenisi bıraktığı zaman(2008 mayısında) yapmak istediklerini yaptığını dair bi şeyler söylemişti o zaman ağzımdan sadece Wimbledon kelimesi çıkmıştı. Evet Juju Wimbledon’ ı hiç kazanmamıştı ve onun gibi büyük bir oyuncu için bu büyük bir eksikti. Ardından Federer in Roland Garros’ u kazanması kim clisters ın dönüşü ve Amerika açıkta kupaya ulaşması juju yu 2. Kere düşünmeye itti ve sanırım yeterli oldu ve yine yeniden kortlardaki yerini aldı valla ne yalan söyliyim özlemişim onun o güzel tenis oynunu iyi oldu hala tam kendini bulmadıysa da toprak kort sezonuyla birlikte çoşacaktır.


Tabii bide eksikler var juan martin del Petro, serena Williams, dinara safina, nikolay davydenko, Maria Shaapova gibi ismler bu seneki miami turnuvasında yer alamayacaklar. Bi de güzel bir haber Marsel İlhan ana tabloda:)


23 Mart 2010 Salı

Acemi Blogger Mutfaktan Bildiriyorrrrr!

Bu nacizane tenis fanı sürekli takip ettiği blogların yeterince post atmamasından mütevellit(gözün doysun), Federer'in onunla aynı gün doğan ikiz kızlarından feyz alarak(nasıl bişiyse bu da) kendi bloğunu yazmaya karar verdi. Bloğumda adından anlaşılacağı üzere genel olarak tenisten bahsetmek istiyorum. Tenis ve tenisçiler üzerine genel ahlak kurallarını çiğnemeden kendi kafama (başkaları kafasını sokmasın sakın) göre post yazmayı planlıyorum. Tabi yorumlarınızı da beklerim :) Tenisi severim, tenisçileri severim, sporu severim, genel olarak onun içinde sporun güzelliğini yansıtacak güzel bir blog olur umarım. Sonuç olarak tenisin mutfağına el atmaya karar verdim. Savulun ulen!! :)