24 Mart 2010 Çarşamba

Miami Master öncesi

Miami tenis turnuvası başladı. Bu turnuvadaki en büyük isteğim Richard Gasquet’in şampiyon olması. (2. Turda Djokovic ile karşılacak!) neden Richard Gasquet geçen sene yaşadığı ve nerdeyse tüm sezon boyunca başını ağrıtan sevimsiz olay miami ternis turnuvasında yaşamnmıştı. Belki de bi çok insanın dediği gibi bin musibet bin nasihattan yeğdir artık kendini toplar ve yeteneklerini gösteriri dedi ama adamda tık yok şu an 74. sırada mı ne. Bence turdaki en yetenekli tenisçilerden biri hatta en yeteneklisi zoru başarır bol bol yenilir. Ne bileyim işte ındian wells te Ivan Ljubicic şampiyon olduysa hatta bu zorlu yolda Djokovic ve Nadal ı yendiyse, why not ritchie?


Bugün korta çıkacak 2 önemli ism var benim açımdan bir James Blake(nispeten kolay bir kurası var) 3. Tura kadar tabii. 3.turda olası Djokovic Gasquet maçının galibi ile oynayacak. Sert zemin favorisi bu zeminde Nadal’a bile ecel terleri döktürmüşlüğü vardır, olimpiyatlarda Federer i sert kortta silmiştir. Amma velakin şu an sıralamada ilk 50 nin dışında ve bu benim hatarladığım kadarıyla 2005’ ten beri ilk kez oluyor. Kendini toparlaması için bi fırsat olabilir nitekim toprak kort sezonu açılınca bunu yapması pek kolay olmayacak. 2. Önemli isim de Justine Henin.Geçen hafta 2. Turda elendi yeni comeback.(kim Clijsters eskidi artıkJ) Bu turda 2. Turdan ilerisi gelecektir ama ben yine de ondan çok ciddi bi başarı beklemiyorum. Juju kendini toprak korta saklıyor hatta uzun vadede Wimbledon’a saklıyor. Tenisi bıraktığı zaman(2008 mayısında) yapmak istediklerini yaptığını dair bi şeyler söylemişti o zaman ağzımdan sadece Wimbledon kelimesi çıkmıştı. Evet Juju Wimbledon’ ı hiç kazanmamıştı ve onun gibi büyük bir oyuncu için bu büyük bir eksikti. Ardından Federer in Roland Garros’ u kazanması kim clisters ın dönüşü ve Amerika açıkta kupaya ulaşması juju yu 2. Kere düşünmeye itti ve sanırım yeterli oldu ve yine yeniden kortlardaki yerini aldı valla ne yalan söyliyim özlemişim onun o güzel tenis oynunu iyi oldu hala tam kendini bulmadıysa da toprak kort sezonuyla birlikte çoşacaktır.


Tabii bide eksikler var juan martin del Petro, serena Williams, dinara safina, nikolay davydenko, Maria Shaapova gibi ismler bu seneki miami turnuvasında yer alamayacaklar. Bi de güzel bir haber Marsel İlhan ana tabloda:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder